Conferinta

Impactul legislatiei europene asupra reformei sistemului sanitar din România.
Studiu de caz: Directiva U.E. nr. 24/2011
Cluj-Napoca 31-05-2013.

L aceasta Conferinta sunt invitati reprezentanti ai sistemului sanitar de la nivel central (Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari Sociale de Sanatate), regional si local, membrii grupului de lucru interministerial pentru transpunerea prevederilor Directivei în legislatia româneasca,
Directiva nr. 24/2011 privind circulatia transfrontaliera a pacientilor stabileste conditiile obligatorii ce trebuie sa fie prevazute în cadrul legal al fiecarui stat membru în ceea ce priveste atât posibilitatile cetatenilor proprii de a se trata în alt stat membru cât si crearea conditiilor pentru ca cetatenii din alte state membre sa se poata trata în România. Termenul limita pentru modificarea legislatiei nationale în sensul transpunerii prevederilor Directivei este 25 octombrie 2013.

Modalitatea în care prevederile Directivei se vor reflecta în legile nationale este esentiala pentru cei implicati în organizarea si functionarea sistemului. Acesta este motivul pentru care desfasurarea acestei conferinte este deosebit de importanta atât pentru factorii de decizie, pentru salariatii din sectorul sanitar si pentru pacienti, dar si pentru toti cetatenii, studiile si analizele ce vor fi prezentate în cadrul ei împreuna cu dezbaterile pe temele cele mai importante contribuind în mod semnificativ la identificarea celor mai bune solutii. În urma tuturor acestor activitati vor fi schitate principalele linii directoare pentru o reforma a sistemului sanitar conforma cu legislatia si aspiratiile Uniunii Europene, care sa faca din pacientii si lucratorii din sistemul sanitar românesc pacienti si lucratori europeni

Aceasta conferinta este parte a strategiei de actiune pentru cresterea calitatii serviciilor medicale prin cresterea calitatii vietii profesionale a salariatilor.


Aveți posibilitatea să vă înscrieți la această conferință on-line aici

Organizatori

Studiu de caz

Lansare studiu

Cu u aceasta ocazie va fi lansatstudiul Impactul Directivei nr. 24/2011 asupra sistemului sanitar din România realizat în cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare Sociala „Solidaritatea”, autor lect. univ. dr. Viorel ROTILA, in cadrul caruia sunt abordate efectele pe care Directiva le va avea, prin intermediul legislatiei de transpunere a acesteia la nivel national, asupra modului de organizare si finantare a sistemului, asupra pacienților si asupra profesionistilor din sanatate.
Doar impreuna putem reusi!

Program si locatie

Programul general al Conferintei:

Inscrie-te

Completeaza formularul de inscriere pentru a participa
la Conferinta
Impactul legislatiei europene asupra reformei sistemului sanitar din România.
Studiu de caz: Directiva U.E. nr. 24/2011

Mobil: 0744933919 - Radu Vasile

Telefon fix: 0336/109281

Fax: 0264/296471

[email protected]

Având în vedere faptul că numărul de locuri este limitat vă recomandăm să vă înscrieți acum!

Menționăm că după înscriere veți fi contactată/contactat pentru confirmarea participării.